Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Rolmopsy śledziowe z kiszonymi buraczkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

    Rolmopsy
  • 300 g  matiasów śledziowych
  • 200 g  kiszonych buraczków
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka marchewka
    Zalewa
  • 1/2 szklanki  octu 10%
  • 1 szklanka  wody
  • 1/2 łyżeczki  gorczycy
  • 1 sztuka listek laurowy
  • ziele angielskie
  • 1 łyżka  cukru
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Zalewa: Do garnka wrzuć wszystkie składniki zalewy. Zagotuj i odstaw do wystygnięcia.
  2. Marchewkę pokrój w słupki, a cebulę w piórka. Wymoczone matiasy poprzecinaj wzdłuż. Każdy kawałek posyp startymi buraczkami i cebulką. Plastry zwiń ostrożnie, tworząc roladki. Nadziej na wykałaczki, by się nie rozpadły.
  3. Rolmopsy ułóż w naczyniu i zalej ostudzoną zalewą. Dodaj pozostałą cebulę i marchew. Naczynie owiń folią i wstaw do lodówki na 4 dni przed Wigilią, by potrawa się przegryzła.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE