Dzisiaj jest: Sobota, 22.02.2020 Imieniny: Marty i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Ryba po grecku z marchewką


14.12.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  filetów z białej ryby
  • 1 sztuka jajko
  • bułka tarta
  • 5 sztuk marchewek
  • 2 sztuki pietruszki
  • 1 sztuka cebula
  • kilka ziarenek pieprzu
  • 2-3 sztuki ziarenka ziela angielskiego
  • 2 sztuki listki laurowe
  • 5-6 łyżeczek  koncentratu pomidorowego
  • 4 łyżki  keczupu
  • sól
  • olej rzepakowy

Sposób przyrządzania:

  1. Filety oprósz solą, obtocz w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Usmaż na rozgrzanym oleju. Przełóż na półmisek.
  2. Marchew i pietruszkę obierz, umyj, osusz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Podsmaż ją na rozgrzanym oleju i przełóż do garnka.
  3. Dodaj startą marchew i pietruszkę, ziele angielskie, pieprz i liść laurowy. Podlej warzywa wodą i duś przez 30 minut.
  4. Dodaj do warzyw koncentrat pomidorowy, a następnie wymieszaj dokładnie i duś jeszcze kilka minut. Dopraw do smaku solą.
  5. Włóż kawałki usmażonej wcześniej ryby do warzyw i przez chwilę podgrzewaj. Przełóż na talerze i udekoruj plasterkami cytryny.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Mała Mi

Posty : 13

Przepisy: 114


Zobacz więcej na temat:

ryba po greckuprzepisy na dania rybne


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE