Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Ryba pod orzechową pierzynką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 400 g  filetów z łososia
  • sok z 1/2 cytryny
  • 50 g  orzechów laskowych łuskanych
  • 1/4 sztuki świeżej pszennej kajzerki
  • garść natki pietruszki
  • 2 łyżki  masła
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Piekarnik nagrzej do 180 st. C. Naczynie żaroodporne wyłóż papierem do pieczenia.
  2. Ćwiartkę kajzerki włóż do malaksera i rozdrobnij na okruszki. Orzechy laskowe podpraż na suchej patelni przez 5 minut, a następnie obierz ze skórki. Posiekaj nożem niezbyt drobno. Dodaj okruszki pieczywa, szczyptę soli i 2 łyżki masła, całość wymieszaj.
  3. Umyty i osuszony filet oprósz solą i skrop sokiem z cytryny. Ułóż rybę w naczyniu, na wierzchu rozłóż warstwę orzechowej kruszonki. Zapiekaj 15 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE