Dzisiaj jest: Poniedziałek, 23.07.2018 Imieniny: Bogny i Apolinarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Ryba pod orzechową pierzynką


13.12.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 400 g  filetów z łososia
  • sok z 1/2 cytryny
  • 50 g  orzechów laskowych łuskanych
  • 1/4 sztuki świeżej pszennej kajzerki
  • garść natki pietruszki
  • 2 łyżki  masła
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Piekarnik nagrzej do 180 st. C. Naczynie żaroodporne wyłóż papierem do pieczenia.
  2. Ćwiartkę kajzerki włóż do malaksera i rozdrobnij na okruszki. Orzechy laskowe podpraż na suchej patelni przez 5 minut, a następnie obierz ze skórki. Posiekaj nożem niezbyt drobno. Dodaj okruszki pieczywa, szczyptę soli i 2 łyżki masła, całość wymieszaj.
  3. Umyty i osuszony filet oprósz solą i skrop sokiem z cytryny. Ułóż rybę w naczyniu, na wierzchu rozłóż warstwę orzechowej kruszonki. Zapiekaj 15 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Neo8

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE