Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 300 g śledzie
marynowane, płaty - 1 puszka fasola czerwona konserwowa
- 1 sztuka cebula biała
- 3 sztuki ogórek konserwowy
- 3 gałązki natka pietruszki
- Sos:
- 3 łyżki majonez
- 3 łyżki jogurt naturalny
- cukier
do smaku - sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Śledzie pokrój na kawałki. Fasolkę osącz. Cebulę pokrój w kostkę, a ogórki w plasterki. Składniki ułóż na półmisku.
- Z majonezu, jogurtu, cukru, soli i pieprzu przygotuj sos, polej nim sałatkę. Wymieszaj i udekoruj natką pietruszki.
Źródło przepisu: Najlepsze przepisy na sałatki mięsne i warzywne