Dzisiaj jest: Czwartek, 18.10.2018 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5817

Śledź w zalewie


20.12.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 250 g  filetów śledziowych
  • 2 łyżki  oliwy
  • 3 łyżki  octu winnego
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • 1 szczypta  cukru
  • 1 szczypta  soli
  • 1 szczypta  pieprzu

Sposób przyrządzania:

  1. Śledzie przepłucz w zimnej wodzie, odcedź i zostaw na 10 minut na sicie. Pokrój je w kawałki.
  2. Do miski wlej oliwę i ocet winny. Dopraw solą, pieprzem oraz cukrem. Dokładnie wymieszaj.
  3. Zalej śledzie sosem i dodaj pokrojoną cebulę oraz ziele angielskie. Odstaw na noc do lodówki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Maks07

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE