Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 200 g mięso mielone
- 1 sztuka marchew
- 1 sztuka pietruszka
- 1 łyżeczka koperek
posiekany - 5 łyżeczek kasza manna
- 2 sztuki żółtko z jajka
- Dodatkowo:
- 10 ziarenek pieprz
- 1 kawałek papryka czerwona
- 1/2 opakowania makaron spaghetti
- 1 kawałek ser żółty
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jajka sparz, rozbij i oddziel żółtka od białek. Do mięsa dodaj żółtka, koperek oraz kaszkę mannę. Wszystko dokładnie wymieszaj. Formuj pulpeciki.
- Umyte warzywa obierz i pokrój w kostkę. Zalej wodą i gotuj do miękkości. Następnie włóż pulpeciki i gotuj pod przykryciem przez 30-35 minut.
- Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, wyłóż na talerz. Na makaronie ułóż pulpety. Z papryki wytnij dzioby, a z ziarenek pieprzu zrób oczka. Z żółtego sera wytnij skrzydła, a za pomocą wyciskarki do czosnku zrób włosy.
Źródło przepisu: Przyslij przepis