Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Świąteczny kisiel żurawinowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Kisiel żurawinowy to przepis na domowy, smaczny deser.

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 szklanka  żurawina
  • 2 szklanki  woda
  • 2 łyżeczki  mąka ziemniaczana
  • 3 łyżki  cukier

Sposób przyrządzania:

  1. Żurawinę umyj, posiekaj i zmiksuj. Dodaj 1,5 szklanki wody i zagotuj. Następnie dodaj cukier.
  2. W pozostałej zimnej wodzie rozmieszaj mąkę ziemniaczaną i wlej do kompotu, ciągle mieszając.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 8

Przepisy: 59


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE