Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 500 g twaróg
- 2 sztuki żółtko z jajka
- 4 łyżki cukier
- 1 garść rodzynki
- 1 garść pomarańcze
kandyzowane - 1 garść mieszanka keksowa
|
|
Sposób przyrządzania:
- Owoce kandyzowane włóż do miski, zalej wodą i odstaw na 10 minut. Następnie odsącz i osusz na sicie.
- Żółtka ucieraj z cukrem, aż staną się białe. Następnie ciągle ucierając dodaj pokruszony twaróg. Na koniec wrzuć rodzynki i owoce kandyzowane. Delikatnie wszystko razem wymieszaj.
- Szklaną miseczkę wyłóż podwójnie złożoną gazą. Przełóż do niej masę serową i delikatnie przykryj gazą. Przyciśnij ciężkim słoikiem z wodą i odstaw do lodówki na 12 godzin.
- Po tym czasie wyjmij paschę z miski, usuń gazę i udekoruj.
Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka