Dzisiaj jest: Niedziela, 29.03.2020 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Wielkanocna pascha w wersji light


03.04.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Wielkanocna pascha w wersji light to danie świąteczne dla dbających o linię. Można je podawać ze świeżymi owocami.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  twaróg
  • 2 sztuki  żółtko z jajka
  • 4 łyżki  cukier
  • 1 garść  rodzynki
  • 1 garść  pomarańcze
    kandyzowane
  • 1 garść  mieszanka keksowa

Sposób przyrządzania:

  1. Owoce kandyzowane włóż do miski, zalej wodą i odstaw na 10 minut. Następnie odsącz i osusz na sicie.
  2. Żółtka ucieraj z cukrem, aż staną się białe. Następnie ciągle ucierając dodaj pokruszony twaróg. Na koniec wrzuć rodzynki i owoce kandyzowane. Delikatnie wszystko razem wymieszaj.
  3. Szklaną miseczkę wyłóż podwójnie złożoną gazą. Przełóż do niej masę serową i delikatnie przykryj gazą. Przyciśnij ciężkim słoikiem z wodą i odstaw do lodówki na 12 godzin.
  4. Po tym czasie wyjmij paschę z miski, usuń gazę i udekoruj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Daisy07

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE