Dzisiaj jest: Piątek, 18.08.2017 Imieniny: Heleny i Bronisławy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5775

Wielkanocne jajka faszerowane jogurtem i schabem


12.04.2017
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Wielkanocne jajka faszerowane jogurtem i schabem przepisu specjalisty żywieniowego, który odchudził tysiące Polaków - Konrada Gacy!

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki  jajka
  • 1 łyżka  jogurt naturalny
  • 20 g  schab
  • 1 g  pieprz
  • 1 g  papryka (przyprawa)
  • 1 łyżeczka  natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka kroimy na połówki, wybieramy żółtka i przekładamy do miski. Mieszamy dokładnie z papryką słodką, natką pietruszki i jogurtem.
  2. Schab nacieramy pieprzem i pieczemy w temp. 160 st. C przez 12 minut, a następnie kroimy w kostkę i dodajemy do żółtek z jogurtem. Dokładnie mieszamy.
  3. Powstałą masą faszerujemy połówki wydrążonych wcześniej jajek.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

FitManiak

Posty : 0

Przepisy: 2


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakim zimnym napojem najlepiej gasisz pragnienie w czasie letnich upałów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE