Dzisiaj jest: Sobota, 22.02.2020 Imieniny: Marty i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Wigilijna zupa grzybowa z łazankami


16.12.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 opakowania  suszonych podgrzybków
  • 1 sztuka i 1/2 l bulionu warzywnego
  • 1 sztuka kubek śmietany 30%
  • 3 sztuki liście laurowe
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • sól
  • pieprz
  • makaron łazanki

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby przełóż do miski, zalej wodą i odstaw na 2 godziny. Po tym czasie odcedź i pokrój w paski. Tak przygotowane grzyby przełóż do garnka, zalej bulionem. Dodaj ziele angielskie, liść laurowy i gotuj, aż grzyby będą miękkie.
  2. Pod koniec gotowania zabiel zupę śmietanką i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Podawaj z ugotowanymi łazankami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE