Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Wigilijny kompot z suszonych owoców z korą z cynamonu


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 300 g  suszonych śliwek
  • 2 sztuki suszone gruszki
  • 250 g  suszonych śliwek
  • 100 g  suszonych moreli
  • 6 sztuk suszonych fig
  • 10 sztuk suszonych daktyli
  • 2 sztuki kawałki kory z cynamonu
  • 5-6 sztuk goździków

Sposób przyrządzania:

  1. Gruszki opłucz i razem z pozostałymi suszonymi owocami wrzuć do garnka. Dodaj przyprawy i zalej wszystko 3 litrami wody. Zagotuj, a następnie odstaw do przestygnięcia. Przed podaniem możesz dosłodzić kompot brązowym cukrem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 136


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE