Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa migdałowa z kaszą manną


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 l  mleka
  • 200 g  migdałów bez skórki
  • 1 łyżka  miodu
  • 1 łyżeczka  soku z cytryny
  • kawałek kory cynamonu
  • 100 g  kaszy manny
  • 1 łyżeczka  maku
  • 2 łyżki  płatków migdałowych

Sposób przyrządzania:

  1. Płatki migdałowe upraż na suchej patelni. Migdały bez skórki zalej mlekiem, dodaj miód oraz kawałek kory cynamonu i gotuj na małym ogniu przez 20 minut. Po tym czasie wsyp kaszę mannę i gotuj jeszcze 15 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
  2. Następnie wyjmij z zupy korę cynamonu, zmiksuj zupę na gładki krem. Wlej porcje do miseczek, udekoruj prażonymi płatkami i posyp odrobiną maku.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE