Dania mięsne
Soczyste potrawy na bazie mięsa w wielu odsłonach
Dania rybne i owoce morza
Skarby wód podane w niebanalny sposób
Dania warzywne (wegetariańskie)
Jarskie dania na ciepło i na zimno
Dania świąteczne
Potrawy na Wielkanoc, Boże Narodzenie i inne święta
Potrawy z grilla
Najlepsze dania i potrawy z grilla - szaszłyki, mięsa, warzywa
Sosy i dipy
Dyskretne akcenty uświetniające smak Twoich dań
Zupy
Delikatne kremy, gęste zupy i inne płynne pyszności
Przystawki i zakąski
Małe co nieco na dobry początek
Sałatki i surówki
Kolorowe, mięsne, wegetariańskie - sałatki i surówki na każdą okazję
Drinki i napoje
Kolorowe, ciepłe lub orzeźwiające na każdą okazję, bez i z alkoholem
Ciasta i desery
Zniewalające desery, ciasta i ciasteczka czyli słodkie pychotki
DODAJ PRZEPIS
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Przewodnik po serach żółtych
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
- Soja - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
- Przegląd rosyjskich deserów
- Makaron grochowy - sprawdź, z czym to się je i dlaczego warto
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- Dlaczego nie da się schudnąć tylko z jednej części ciała?
POPULARNE PRZEPISY
- Rolada z indyka faszerowana morelami
Mięso rozetnij wzdłuż, ale nie do końca, rozłóż. Włóż między dwie... - Placek orzechowy w cieście francuskim
Ciasto: Z podanych składników zagnieć ciasto francuskie i podziel je na... - Szynka w galarecie z farszem jajecznym
Jajka ugotuj na twardo, obierz i posiekaj. Do jajek dodaj musztardę,... - Kaczka faszerowana żurawiną i pistacjami
Najpierw wyluzuj kaczkę - uważaj przy tym by nie przebić mięsa i skóry.... - Ciasto z krówką i ze słonecznikiem
Białka oddziel od żółtek. Z białka ubij pianę, dodaj cukier, żółtka i... - Łosoś w galarecie
Do garnka wlej 2 litry wody, włóż włoszczyznę, listek laurowy i ziele... - Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Biała kiełbasa w czerwonym winie
Cebule obierz, pokrój w piórka. Jabłko umyj, pokrój w kostkę. Cebulę...
CZY WIESZ, ŻE
Pełnowartościowe białko to nie tylko to występujące w mięsie. Powszechnie istnieje bowiem opinia, iż w codziennej diecie musi znaleźć się mięso, gdyż tylko ono jest źródłem pełnowartościowego białka. Otóż nie ma nic bardziej mylnego. Wszelkie produkty pochodzenia zwierzęcego, jak chociażby nabiał, to także źródło pełnowartościowego białka. Pełnowartościowe białko w produktach roślinnych występuje w amarantusie i komosie ryżowej, a także w algach np. chlorelli i spirulinie. Ponadto odpowiednie zbilansowanie diety pozwala na uzupełnienie także białka niepełnowartościowego, którego dużo jest w produktach roślinnych. Nie należy się zatem bać "jarskich obiadów", gdyż istnieje zasada komplementarności białek, która mówi o wzajemnym uzupełnianiu się aminokwasów.
OSTATNIO NA FORUM
Zaczelam diete 1200 kal. »AngelikaOd Uważam, że bardzo źle jak diete zaczyna sie do 1200 kcal. To jest po prostu...
Wynajmij hakera! (https://t.me/Blackhat_plug) »andreipe1 Jesteśmy zespołem profesjonalnych hakerów. Nasza wiedza obejmuje...
Wynajmij hakera! (https://t.me/Blackhat_plug) »andreipe1 Jesteśmy zespołem profesjonalnych hakerów. Nasza wiedza obejmuje...
LOSOWA DIETA
Dieta zielonaZałożenia - dieta zielona: Kolor zielony - oczyszcza organizm, działa jak silny środek dezynfekujący, korzystnie wpływa na trawienie, kontroluje i reguluje ciśnienie krwi. Produkty zalecane w diecie zielonej: - ciemne mięso drobiowe, np. z indyka, - orzeszki pistacjowe, - fasola, - warzywa o ciemnozielonych liściach, jak botwina czy... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła