Dzisiaj jest: Wtorek, 13.11.2018 Imieniny: Stanisława i Mikołaja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Szpinak po arabsku


18.02.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

arabska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 łyżki  oliwy z oliwek
  • 1 sztuka cebula pocięta na plasterki
  • 2 ząbki  czosnku, rozgniecione
  • 1 kg  świeżego szpinaku lub 1 kg rozmrożonego i odsączonego szpinaku
  • 1 łyżeczka  nasion kminu (czarnuszki)
  • 400 g  ciecierzycy z puszki, odsączoonej lub 400 g ugotowanej ciecierzycy
  • 1 łyżka  masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Rozgrzej oliwę na dużej patelni i smaż cebulę przez około 5 minut, aż się zeszkli.
  2. Dodaj rozdrobniony czosnek i nasiona kminu (czarnuszki), a następnie smaż kolejną minutę.
  3. Dodaj szpinak etapami, mieszając, aż liście zaczną się obkurczać.
  4. Dodaj ciecierzycę, masło i dopraw solą i pieprzem.
  5. Podgrzej całość aż potrawa zacznie się wrzeć, a następnie podawaj na gorąco.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Dagmara

Posty : 18

Przepisy: 15


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE