Dzisiaj jest: Czwartek, 21.06.2018 Imieniny: Alicji i Alojzego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Papryka z nadzieniem


16.02.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

arabska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 osoby


Składniki

  • duża czerwona papryka
  • pół szklanki kaszy kuskus
  • pół małej cukini
  • kilka pieczarek
  • 1 sztuka mała marchewka
  • por (zielona część)
  • 1 sztuka cebula dymka
  • 100 g  żółtego sera
  • kilka łyżek oliwy z oliwek
  • przyprawa curry
  • 1 kostka  bulionu (rosołu) warzywnego

Sposób przyrządzania:

  1. Umyj i dokładnie osusz paprykę. Odetnij kapelusz i wyjmij gniazdo nasienne. Następnie natrzyj całość oliwą z oliwek.
  2. Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy. Wrzć pokrojone w kostkę pieczarki, cukinię oraz pocięte w piórka por i dymkę.
  3. Kaszę zalej wrzątkiem z dodatkiem curry i kostki bulionu warzywnego, Odstaw na 5 minut, aż kasza napęcznieje. Pozostałą wodę odsącz.
  4. Żólty ser i ugotowaną marchewkę pokrój w niedużą kostkę.
  5. Kaszę i warzywa połącz, a następnie nadziej nimi wydrążoną paprykę. Na wierzch ułóż ser.
  6. Tak przygotowaną paprykę włóż do nagrzanego do 220 stopni piekarnika. Piecz, aż skórka papryki się pomarszczy (ok. 20-30 minut).
Smacznego !



Przepis dodany przez:

mucha

Posty : 10

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE