Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pierogi z kaszą i pieczarkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 osób


Składniki

    Ciasto
  • 25 dag  mąki
  • 1 sztuka jajko
  • sól
  • 1/2 szklanki  wody
    Farsz
  • 1 szklanka  kaszy jęczmiennej
  • 20 dag  pieczarek
  • 1 sztuka cebula
  • sól
  • pieprz
  • masło
    Sos
  • gotowy sos pieczeniowy (ciemny)
  • 4-5 sztuk pieczarek

Sposób przyrządzania:

  1. Kaszę ugotuj do miękkości.
  2. Cebulę pokrój w kosteczkę, a pieczarki zetrzyj na tarce. Podsmaż je chwilę na maśle, po czym dodaj do ugotowanej kaszy. Dopraw solą i pieprzem i wyrób na gładką masę.
  3. Z podanych składników wyrób ciasto na pierogi.
  4. Na wycięte krążki nakładaj farsz z kaszy i zlepiaj pierogi. Gotuj w osolonym wrzątku ok. 2-3 minuty.
  5. Sos przygotuj wg opisu na opakowaniu. Dodaj do niego pokrojone w plasterki pieczarki i wymieszaj.
  6. Pierogi podawaj polane sosem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 10

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE