Dzisiaj jest: Środa, 08.04.2020 Imieniny: Dionizego i Januarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5852

Alecha (potrawka) z warzyw


11.07.2012
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

afrykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 osób


Składniki

  • 1 szklanka  posiekanej białej cebuli
  • 4 łyżki  oleju
  • 4 sztuki marchewki obrane i pokrojone na kawałki
  • 4 sztuki zielone papryki oczyszczone i pokrojone na ćwiartki
  • 3/4 szklanki  gotowego sosu

Sposób przyrządzania:

    Zeszklij cebulę na oleju, dodaj marchewki, paprykę, 3 szklanki wody, sos pomidorowy, sól i imbir. Gotuj 10 minut pod przykryciem, dodaj ziemniaki, pokrojone na cząstki pomidory (bez nasionek), gotuj kolejne 10 minut. Teraz dodaj pokrojoną na kawałki kapustę, przypraw solą i pieprzem. Gotuj, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Jeśli jest to konieczne, jeszcze raz przypraw do smaku



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Czereśnie suszone Czereśnie suszone

    Producent: Helio


    W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

    Andreas Michalsen

    Wydawnictwo: Muza


    Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE