Dzisiaj jest: Czwartek, 16.08.2018 Imieniny: Rocha i Joachima



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Bigos ze świeżej kapusty


30.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 główka  kapusty
  • 6 sztuk pieczarek
  • 3-4 sztuki pomidory
  • pietruszka
  • marchewka
  • ćwierć kalafiora
  • 2 sztuki liście selera
  • strąk papryki
  • 2 sztuki cebule
  • groszek zielony świeży
  • 1 łyżka  rosołu z koncentratu
  • sproszkowana papryka słodka i ostra
  • majeranek. kminek
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć na maśle.
  2. Osobno usmażyć cebulę pokrojoną w plastry. Kapustę poszatkować, paprykę i liście selera pokroić w paski, cebulę w plasterki, kalafior podzielić na różyczki, dodać groszek, pół litra wody, koncentrat rosołu, włożyć grzyby i dusić razem do miękkości. Doprawić przyprawami.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE