Dzisiaj jest: Środa, 19.09.2018 Imieniny: Januarego i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5811

Birchermuesli - zboża z owocami


11.07.2012
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

szwajcarska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 10 dag  pokruszonych ziarenek żyta
  • 10 dag  pokruszonych ziarenek pszenicy
  • 2 sztuki kwaskowate soczyste jabłka
  • świeżo wyciśnięty sok z 2 cytryn
  • 2 sztuki banany
  • 2 sztuki pomarańcze
  • 30 dag  chudego jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki  miodu
  • 2 łyżki  rodzynek
  • 4 łyżki  płatków owsianych
  • 2 łyżki  pestek słonecznika
  • 5 dag  obranych i pokrojonych w słupki migdałów

Sposób przyrządzania:

    Żyto i pszenicę przełóż do miski, wypłucz, osącz i zalej taką ilością zimnej wody, aby ziarenka były przykryte. Odstaw na całą noc do napęcznienia. Nazajutrz umyj jabłka, pokrój je na ćwiartki, usuń gniazda nasienne. Ćwiartki owoców zetrzyj na grubej tarce, wymieszaj z sokiem z 1 cytryny. Banany obierz, pokrój na plasterki i skrop resztą soku. Pomarańcze obierz i powykrawaj fileciki. Wymieszaj jogurt z miodem, opłucz rodzynki. Wymieszaj żyto i pszenicę z owocami, jogurtem, rodzynkami, płatkami owsianymi, pestkami słonecznika i migdałami. Podawaj w miseczkach



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

    Producent: Jantex


    Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

    Aleksander Baron

    Wydawnictwo: Pascal


    Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE