Dzisiaj jest: Wtorek, 22.01.2019 Imieniny: Anastazegoi, Dzień Dziadka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5831

Bułeczki zapiekane z pieczarkami


11.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki bułki
  • 40 dag  pieczarek
  • 1 sztuka średnia cebula
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • 2 sztuki jajka
  • 1 łyżka  ketchupu
  • 1 łyżka  masła
  • 20 dag  żółtego sera
  • świeża bazylia
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Szczypiorek umyj, osusz i drobno posiekaj. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
  2. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Pieczarki oczyść i pokrój w małą kostkę. Na patelni rozpuść masło. Podsmaż na nim cebulę i pieczarki.
  3. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Następnie dodaj ketchup, szczypiorek i kilka posiekanych listków bazylii. Wbij jajka i wymieszaj. Zdejmij z ognia.
  4. Z bułek wydrąż trochę miąższu. Włóż farsz pieczarkowy i posyp startym serem. Piecz 15 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione kiszone warzywa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE