Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Chińskie roladki szpinakowe


07.04.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

chińska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 20 sztuk dużych liści szpinaku
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • 1 sztuka dymka
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka kawałek imbiru (wielkości orzecha włoskiego)
  • 250 g  tofu
  • 1 sztuka jajko
  • 3 łyżki  jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżka  wina ryżowego
  • 2 łyżki  skrobi
  • 1/4 l  bulionu warzywnego
  • olej sezamowy do skropienia

Sposób przyrządzania:

  1. Liście szpinaku opłukać pod zimną wodą, blanszować minutę w osolonej wodzie, wyjąć łyżką cedzakową i dokładnie osączyć.
  2. Dymkę oczyścić, umyć i pokroić w kostkę. Czosnek oraz imbir obrać i posiekać. Tofu pokroić w kostkę. Wymieszać z jajkiem, sosem sojowym, winem ryżowym, łyżką skrobi, solą, pieprzem oraz cukrem.
  3. Liście szpinaku rozłożyć na blacie, obłożyć masą tofu, zrolować i przekroić w poprzek na pół. Włożyć roladki do garnka (powierzchnią przecięcia do dołu) i podlać je bulionem. Całość nakryć i dusić na średnim ogniu ok. 5 minut.
  4. Resztę skrobi wymieszać z bulionem, wlać do garnka i dusić roladki jeszcze 2-3 minuty. Przed podaniem pokropić olejem sezamowym.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Tabularaza

Posty : 11

Przepisy: 35


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE