Dzisiaj jest: Czwartek, 21.09.2017 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Cukinia z kukurydzą


30.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki małe cukinie
  • puszka kukurydzy
  • jajo
  • 3 łyżki  mleka
  • 2 sztuki pomidory
  • pół szklanki tartego żółtego sera
  • bazylia suszona
  • 2 sztuki oleju
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Cukinie myć, przekroić wzdłuż, ostrożnie wydrążyć środek. Kukurydzę odsączyć, dodać jajo, mleko, drobno pokrojone pomidory, przyprawy i wymieszać. Wypełnić cukinie farszem, posypać serem, skropić olejem.
  2. Dusić pod przykryciem na małym ogniu około 30 min. Pod koniec zdjąć pokrywkę.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE