Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.06.2018 Imieniny: Marka i Elżbiety



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5800

Gniazdka makaronowe zapiekane ze szpinakiem


01.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 300 g  ugotowanego makaronu nitki
  • 200 g  mrożonego szpinaku
  • 2 sztuki cebule
  • 1 łyżeczka  masła
  • 75 g  śmietany kremówki
  • starta gałka muszkatołowa
  • 1 łyżeczka  oleju
  • 2 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • 100 ml  mleka
  • 200 ml  bulionu
  • 50 g  sera gouda
  • sól
  • pieprz
  • 10 g  margaryny

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Połowę cebuli podsmaż na maśle, dodaj szpinak, wlej śmietanę i gotuj około 3 minuty. Dopraw do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
  2. Resztę cebuli podsmaż na oleju. Dodaj koncentrat pomidorowy, mleko i bulion. Wymieszaj.
  3. Foremki do babeczek wysmaruj margaryną. Do każdej nałóż ugotowany makaron. W środek włóż szpinak i polej sosem pomidorowym. Posyp startym serem gouda. Piecz w temperaturze 200 st. C przez 15 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE