Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Gołąbki z grzybami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

    Farsz
  • 200 g  ugotowanego białego ryżu
  • 500 g  grzybów
  • 2 sztuki cebule
  • 1 sztuka jajko
  • 2 łyżki  masła
    Dodatkowo
  • 1 główka  kapusty
  • 2 kostki  rosołowe
  • 2 łyżki  mąki pszennej
  • 30 ml  śmietany 30 %
  • koperek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Farsz: Grzyby obierz, umyj i pokrój w kostkę. Cebule obierz, posiekaj drobno i podsmaż na rozgrzanym maśle. Następnie dodaj do niej grzyby i smaż chwilę.
  2. Grzyby z cebulką przełóż do miski i przestudź. Następnie dodaj do nich jajko oraz ryż i wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
  3. Gołąbki z grzybami: Kapustę obgotuj, oddziel z niej liście. Odkrój z liści twarde części.
  4. Na liście kapusty nakładaj łyżką grzybowy farsz i zawijaj formując gołąbki.
  5. Dno szerokiego garnka wyłóż liśćmi kapusty i układaj na nich gołąbki. Zalej bulionem przygotowanym z wywaru z kapusty i kostek bulionowych.
  6. Gotuj pod przykryciem, na małym ogniu przez 40 minut.
  7. Sos z gotowania gołąbków zagęść śmietaną wymieszaną z mąką.
  8. Gołąbki podawaj z sosem, posypane posiekanym koperkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE