Dzisiaj jest: Wtorek, 31.03.2020 Imieniny: Balbiny i Gwidona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Gorący talerz fasoli


27.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 6 osób


Składniki

  • Puszka czerwonej fasoli
  • 2 sztuki cebule
  • 1-2 ząbki  czosnku
  • 2 łyżki  oleju
  • 4-5 sztuk łodyg selera naciowego
  • puszka pomidorów
  • 1 łyżka  koncentratu pomidorowego
  • 1-2 łyżeczki  łagodnej papryki\
  • 2/3 szklanki  bulionu z kostki
  • posiekana natka pietruszki
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Plasterki cebuli i czosnku smażyć na oleju, aż zmiękną. Włożyć pokrojony na kawałki seler, smażyć jeszcze kilka minut. Dodać pomidory, koncentrat pomidorowy, mieloną paprykę, bulion oraz fasolę z zalewą, dusić przez 4-5 minut.
  2. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, posolić i piec w piekarniku nagrzanym do 200st. przez 30 min. na złotobrązowy kolor. Posypać natką pietruszki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE