Dzisiaj jest: Poniedziałek, 22.01.2018 Imieniny: Anastazegoi, Dzień Dziadka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5787

Grillowana kukurydza


29.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 osób


Składniki

  • 6 sztuk kolb kukurydzy
  • 12 łyżek  masła
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Kukurydzę oczyścić, obrywając liście oraz nitki, umyć i dokładnie osuszyć za pomocą ręczników papierowych.
  2. Folię aluminiową porwać na 6 kawałków. Przygotowane kolby kukurydzy położyć na folii (1 kukurydza na 1 kawałek folii). Na wierzchu rozsmarować po 1 łyżce masła.
  3. Kukurydzę szczelnie owinąć folią. Położyć ma rozgrzany ruszt i grillować ok. 30 minut, aż kolby zmiękną. Ostrożnie rozwinąć folię. Kukurydze podzielić na mniejsze kawałki, posypać solą i posmarować resztą masła.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Rusłana

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE