Dzisiaj jest: Niedziela, 23.02.2020 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Grillowana kukurydza


29.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 osób


Składniki

  • 6 sztuk kolb kukurydzy
  • 12 łyżek  masła
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Kukurydzę oczyścić, obrywając liście oraz nitki, umyć i dokładnie osuszyć za pomocą ręczników papierowych.
  2. Folię aluminiową porwać na 6 kawałków. Przygotowane kolby kukurydzy położyć na folii (1 kukurydza na 1 kawałek folii). Na wierzchu rozsmarować po 1 łyżce masła.
  3. Kukurydzę szczelnie owinąć folią. Położyć ma rozgrzany ruszt i grillować ok. 30 minut, aż kolby zmiękną. Ostrożnie rozwinąć folię. Kukurydze podzielić na mniejsze kawałki, posypać solą i posmarować resztą masła.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Rusłana

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE