Dzisiaj jest: Wtorek, 31.03.2020 Imieniny: Balbiny i Gwidona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Grillowana kukurydza


29.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 osób


Składniki

  • 6 sztuk kolb kukurydzy
  • 12 łyżek  masła
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Kukurydzę oczyścić, obrywając liście oraz nitki, umyć i dokładnie osuszyć za pomocą ręczników papierowych.
  2. Folię aluminiową porwać na 6 kawałków. Przygotowane kolby kukurydzy położyć na folii (1 kukurydza na 1 kawałek folii). Na wierzchu rozsmarować po 1 łyżce masła.
  3. Kukurydzę szczelnie owinąć folią. Położyć ma rozgrzany ruszt i grillować ok. 30 minut, aż kolby zmiękną. Ostrożnie rozwinąć folię. Kukurydze podzielić na mniejsze kawałki, posypać solą i posmarować resztą masła.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Rusłana

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE