Dzisiaj jest: Sobota, 28.03.2020 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Grzybowe krokiety


11.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  świeżych grzybów
  • 5 sztuk ziemniaków
  • 1 sztuka cebulka
  • 1 sztuka jajko
  • bułka tarta
  • olej
  • świeży tymianek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Jeszcze gorące obierz i zmiel. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Grzyby pokrój w kostkę. Olej rozgrzej na patelni i podsmaż na nim cebulę z grzybami. Dopraw solą i pieprzem. Ostudź.
  2. Do miski wrzuć zmielone ziemniaki, cebulę, grzyby i jajko. Wymieszaj na jednolitą masę. Dopraw do smaku tymiankiem i pieprzem. Jeśli masa jest zbyt rzadka, dodaj bułkę tartą.
  3. Z masy formuj podłużne wałeczki, obtocz je w bułce tartej. Smaż na złoto na rozgrzanym oleju.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE