Dzisiaj jest: Piątek, 22.11.2019 Imieniny: Marka i Cecylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Gulasz cukiniowy


28.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 2 sztuki małe cukinie
  • 1 pęczek  szalotki lub dymki
  • 2 łyżki  oleju sezamowego
  • 2-3 sztuki marchwie
  • po strąku zielonej, czerwonej i żółtej papryki
  • 25 dag  pieczarek
  • 1 łyżka  łagodnego sosu sojowego
  • 1 łyżka  płynnego miodu
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • 20 dag  kiełków fasoli
  • 1-2 łyżki  ziarna sezamowego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulki pokroić, podsmażyć na rozgrzanym oleju ok.1 min. Włożyć pokrojoną w kostkę marchew oraz oczyszczoną i pokrojoną w paski paprykę, smażyć przez 2-3 min, często mieszając. Dodać pieczarki pokrojone w paski, pokrojone w paski cukinie, smażyć kolejne 2-3 min.
  2. Wlać sos sojowy wymieszany z sokiem z cytryny oraz miodem. Potrawę doprawić solą i pieprzem. Na końcu wsypać kiełki fasoli i smażyć znów 2-3 min. Tuż przed podaniem gulasz posypać ziarnem sezamowym.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE