Dzisiaj jest: Środa, 13.11.2019 Imieniny: Stanisława i Mikołaja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Jesienna pizza


26.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 30 dag  mąki
  • 2 dag  drożdży
  • 1 łyżeczka  cukru
  • 1 sztuka pomidor
  • 1/2 sztuki cebuli
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 1 sztuka mały przecier pomidorowy
  • świeża bazylia
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka żółta papryka
  • sól
  • 1/2 sztuki cukinii
  • pieprz
  • 2 sztuki garście świeżego szpinaku
  • 20 dag  ostrego żółtego sera
  • oliwa

Sposób przyrządzania:

  1. Drożdże wymieszaj z 6 łyżkami ciepłej wody, cukrem, mąką i 1/2 łyżeczki soli. Wyrób i odstaw na 30 minut. Ciastem wyłóż tortownicę o średnicy 26 cm. Nakłuj widelcem i skrop oliwą. Piecz 15 minut w temperaturze 180 st. C.
  2. Połowę cebuli obierz i pokrój w kostkę. Zeszklij na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj obranego, pokrojonego pomidora, przecier i posiekaną bazylię. Duś chwilę. Następnie lekko przestudź i wyłóż na podpieczone ciasto.
  3. Szpinak oczyść, porwij na kawałki i skrop oliwą. Papryki umyj, oczyść z nasion i pokrój w kostkę. Cukinię pokrój w plastry. Resztę cebuli obierz i pokrój w piórka. Warzywa ułóż na cieście, posyp startym serem. Piecz 15 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE