Dzisiaj jest: Poniedziałek, 17.06.2019 Imieniny: Laury i Adolfa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5845

Kalafiorowe kotleciki


27.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 1 sztuka duży kalafior
  • 1 sztuka jajko
  • 1 sztuka cebula
  • 2 łyżki  masła
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Kalafior podziel na różyczki i ugotuj. Odsącz, wystudź i drobno posiekaj. Cebulę obierz i drobno posiekaj.
  2. Kalafior wsyp do miski. Dodaj 1/2 szklanki bułki tartej, jajko, cebulę, masło, sól i pieprz. Wymieszaj na gładką masę.
  3. Bierz po kęsie masy i formuj kotlety. Obtaczaj je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju do zrumienienia.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto

Izabella Wentz

Wydawnictwo: Otwarte


Przepisy i plany żywieniowe, które pozwolą ci odzyskać kontrolę nad zdrowiem tarczycy. Autoimmunologiczna choroba tarczycy może być efektem infekcji, niedoboru składników odżywczych i jedze

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE