Dzisiaj jest: Wtorek, 13.11.2018 Imieniny: Stanisława i Mikołaja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Kalafiorowe kotleciki


27.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 1 sztuka duży kalafior
  • 1 sztuka jajko
  • 1 sztuka cebula
  • 2 łyżki  masła
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Kalafior podziel na różyczki i ugotuj. Odsącz, wystudź i drobno posiekaj. Cebulę obierz i drobno posiekaj.
  2. Kalafior wsyp do miski. Dodaj 1/2 szklanki bułki tartej, jajko, cebulę, masło, sól i pieprz. Wymieszaj na gładką masę.
  3. Bierz po kęsie masy i formuj kotlety. Obtaczaj je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju do zrumienienia.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE