Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kapuściane kotlety


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 500 g  kapusty włoskiej
  • 2 sztuki cebule
  • 100 g  kaszy jaglanej
  • 1 łyżka  bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • kminek
  • zioła prowansalskie

Sposób przyrządzania:

  1. Kaszę przepłucz na sicie zimną wodą, następnie ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu (1 szklanka kaszy na 2 szklanki wody). Najlepiej pod koniec gotowania wyłącz gaz, przykryj garnek i poczekaj, aż kasza wchłonie całą wodę.
  2. Kapustę włoską poszatkuj i wrzuć na około 5 minut do wrzątku, zagotuj. Następnie odsącz na sicie nadmiar wody.
  3. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.
  4. Wszystkie składniki, czyli kaszę, kapustę, cebulę i przyprawy dokładnie wymieszaj. Powinna powstać zwarta lekko klejąca się masa. Formuj z niej kotlety, obtocz je w bułce tartej i smaż z dwóch stron, aż się przyrumienią.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 23

Przepisy: 54


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE