Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
- 500 g kapusty włoskiej
- 2 sztuki cebule
- 100 g kaszy jaglanej
- 1 łyżka bułki tartej
- sól
- pieprz
- kminek
- zioła prowansalskie
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kaszę przepłucz na sicie zimną wodą, następnie ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu (1 szklanka kaszy na 2 szklanki wody). Najlepiej pod koniec gotowania wyłącz gaz, przykryj garnek i poczekaj, aż kasza wchłonie całą wodę.
- Kapustę włoską poszatkuj i wrzuć na około 5 minut do wrzątku, zagotuj. Następnie odsącz na sicie nadmiar wody.
- Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.
- Wszystkie składniki, czyli kaszę, kapustę, cebulę i przyprawy dokładnie wymieszaj. Powinna powstać zwarta lekko klejąca się masa. Formuj z niej kotlety, obtocz je w bułce tartej i smaż z dwóch stron, aż się przyrumienią.