Dzisiaj jest: Sobota, 21.10.2017 Imieniny: Urszuli i Hilarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Kapuściane kotlety


29.03.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 500 g  kapusty włoskiej
  • 2 sztuki cebule
  • 100 g  kaszy jaglanej
  • 1 łyżka  bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • kminek
  • zioła prowansalskie

Sposób przyrządzania:

  1. Kaszę przepłucz na sicie zimną wodą, następnie ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu (1 szklanka kaszy na 2 szklanki wody). Najlepiej pod koniec gotowania wyłącz gaz, przykryj garnek i poczekaj, aż kasza wchłonie całą wodę.
  2. Kapustę włoską poszatkuj i wrzuć na około 5 minut do wrzątku, zagotuj. Następnie odsącz na sicie nadmiar wody.
  3. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.
  4. Wszystkie składniki, czyli kaszę, kapustę, cebulę i przyprawy dokładnie wymieszaj. Powinna powstać zwarta lekko klejąca się masa. Formuj z niej kotlety, obtocz je w bułce tartej i smaż z dwóch stron, aż się przyrumienią.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Nina

Posty : 23

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE