Dzisiaj jest: Wtorek, 07.04.2020 Imieniny: Donata i Rufina



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5852

Kapusta z fasolą


05.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 2 szklanki  fasoli
  • 1 główka  kapusty
  • 1.5 sztuk - 2 kg ziemniaków
  • cebula
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obrać, kapistę poszatkować. Namoczoną poprzedniego dnia fasolę ugotować, pod koniec gotowania włożyć obrane i ugotowane ziemniaki, osolić i gotować,aż będą miękkie.
  2. Ugotowane ziemniaki wraz z fasolą odcedzić (wywaru nie wylewać), utłuc pure, połączyć z oddzielnie ugotowaną kapustą i bardzo dokładnie wymieszać. Gdyby potrawa była za gęsta można dodać trochę wywaru i wymieszać. Przed podaniem można okrasić małą ilością cebulki podsmażonej. Można także posypać pieprzem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE