Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.07.2018 Imieniny: Marii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Kapusta z fasolą


05.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 2 szklanki  fasoli
  • 1 główka  kapusty
  • 1.5 sztuk - 2 kg ziemniaków
  • cebula
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obrać, kapistę poszatkować. Namoczoną poprzedniego dnia fasolę ugotować, pod koniec gotowania włożyć obrane i ugotowane ziemniaki, osolić i gotować,aż będą miękkie.
  2. Ugotowane ziemniaki wraz z fasolą odcedzić (wywaru nie wylewać), utłuc pure, połączyć z oddzielnie ugotowaną kapustą i bardzo dokładnie wymieszać. Gdyby potrawa była za gęsta można dodać trochę wywaru i wymieszać. Przed podaniem można okrasić małą ilością cebulki podsmażonej. Można także posypać pieprzem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE