Dzisiaj jest: Czwartek, 14.12.2017 Imieniny: Alfreda i Izydora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5785

Kapusta z fasolą


05.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 2 szklanki  fasoli
  • 1 główka  kapusty
  • 1.5 sztuk - 2 kg ziemniaków
  • cebula
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obrać, kapistę poszatkować. Namoczoną poprzedniego dnia fasolę ugotować, pod koniec gotowania włożyć obrane i ugotowane ziemniaki, osolić i gotować,aż będą miękkie.
  2. Ugotowane ziemniaki wraz z fasolą odcedzić (wywaru nie wylewać), utłuc pure, połączyć z oddzielnie ugotowaną kapustą i bardzo dokładnie wymieszać. Gdyby potrawa była za gęsta można dodać trochę wywaru i wymieszać. Przed podaniem można okrasić małą ilością cebulki podsmażonej. Można także posypać pieprzem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE