Dzisiaj jest: Sobota, 23.09.2017 Imieniny: Tekli i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Kapusta z grzybami


15.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 1.5 kg  kapusty kiszonej
  • 1 sztuka marchewka
  • 1 sztuka duża cebula
  • sól
  • pieprz
  • 150 g  suszonych grzybów
  • 2 łyżki  mąki
  • 12 łyżek  oleju rzepakowego
  • 2 sztuki liście laurowe
  • kilka ziarenek ziela angielskiego

Sposób przyrządzania:

  1. Marchew obierz i zatrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę obierz i bardzo drobno posiekaj.
  2. Kapustę kiszoną odsącz i poszatkuj. Następnie wrzuć do dość dużego garnka. Zalej ja niewielką ilością wody. Dodaj 4 łyżki oleju i startą marchewkę. Gotuj przez 30 minut, mieszając od czasu do czasu.
  3. Grzyby zalej 500 ml wody i gotuj przez 20 minut. Następnie odcedź zachowując wywar i pokrój na kawałki.
  4. Ugotowaną kapustę odcedź i wymieszaj z grzybami. Następnie dopraw do smaku solą, pieprzem, zielem angielskim i liśćmi laurowymi. Zalej wszystko wywarem z grzybów i gotuj, aż wszystkie składniki będą miękkie.
  5. Na patelni rozgrzej 8 łyżek oleju i podsmaż na nim pokrojoną cebulę. Dodaj mąkę i ponownie podsmaż. Tak powstałą zasmażkę dodaj do kapusty i wymieszaj. Dopraw wszystko do smaku.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE