Dzisiaj jest: Sobota, 21.07.2018 Imieniny: Daniela i Andrzeja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Kartofelki nadziewane szpinakiem


22.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 5 sztuk dużych ziemniaków
  • 45 dag  mrożonego rozdrobnionego szpinaku
  • 1 sztuka cebula
  • 2 ząbki  czosnku
  • 20 dag  pieczarek
  • olej do smażenia
  • masło
  • 1 sztuka jajko
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Czosnek obierz i drobno posiekaj. Szpinak podsmaż na maśle razem z czosnkiem. Pieczarki i cebulę obierz, pokrój w kostkę, podsmaż i dodaj do szpinaku. Smaż na małym ogniu, aż nadmiar wody odparuje.
  2. Następnie wbij jajko i smaż ciągle mieszając, żeby jajko połączyło się z masą. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
  3. Ziemniaki obierz, umyj i przekrój na pół. Wydrąż łyżeczką środki. W zagłębienia włóż trochę masła, posyp solą i włóż farsz szpinakowy.
  4. Ziemniaki układaj na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piecz 20 minut w temperaturze 180 st. C. Następnie temperaturę zmniejsz do 160 st. C i piecz jeszcze chwilę.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE