Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2019 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5843

Kasza gryczana z grzybami


21.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 szklanki  kaszy gryczanej palonej łamanej
  • 40 dag  pieczarek
  • 3 łyżki  oleju
  • 1 łyżka  masła
  • tymianek
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Kaszę ugotować na sypko. Grzyby oczyścić, opłukać, odsączyć, grubo pokroić i smażyć na rozgrzanym oleju, aż sos wyparuje. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem.
  2. W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem kłaść na przemian warstwy kaszy i grzybów. Na wierzchu położyć kilka kawałków masła. Potrawę wstawić do piekarnika i zapiekać, aż na wierzchu powstanie rumiana skorupa. Podawać w tym samym naczyniu, w którym się zapiekała, z surówką.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE