Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2019 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5843

Knedle z czekoladą i bananami


14.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 osób


Składniki

  • 600 g  tłustego twarogu
  • 1 szklanka  mąki
  • 3 sztuki banany
  • 50 g  czekolady deserowej
  • 1 sztuka jajko
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • 2 łyżki  posiekanych migdałów
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Banany obrać, po czym starannie rozgnieść widelcem na gładką masę. Owoce skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniały.
  2. Czekoladę deserową zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a następnie połowę wrzucić do bananów. Składniki dokładnie wymieszać.
  3. Twaróg zemleć (można użyć blendera), wbić jajko i dodać szczyptę soli. Składniki wyrabiać do czasu uzyskania gładkiego ciasta, stopniowo dodając mąkę.
  4. Z ciasta uformować wałeczki o średnicy ok. 3 cm, po czym ostrym, dużym nożem pokroić je na niewielkie kawałki (o boku 3 cm).
  5. Z każdego kawałka ciasta uformować placuszek i nałożyć porcję masy bananowo - czekoladowej. Brzegi zlepić, kształtując kulkę.
  6. Knedle gotować w osolonej wodzie do momentu, aż wypłyną na powierzchnię. Przelać zimną wodą. Danie podawać z resztą czekolady i migdałkami.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Nina

Posty : 23

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE