Dzisiaj jest: Środa, 18.10.2017 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Kotlety z bobu po góralsku


17.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • ok. 1 kg mrożonego bobu
  • 10 dag  naturalnego serka kremowego
  • 15 dag  bryndzy owczej
  • 2 sztuki cebule
  • 2 sztuki jajka
  • 1 szczypta  gałki muszkatołowej
  • niepełna łyżka mąki ziemniaczanej
  • kilka łyżek bułki tartej
  • 1-2 łyżki  sklarowanego masła
  • pieprz
  • sól
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Bób włożyć do wrzącej posolonej wody i gotować, aż będzie miękki. Odcedzić. Cebulę posiekać, przesmażyć na sklarowanym maśle, a następnie zemleć wraz z bobem. Dodać serek, bryndzę, jajka i mąkę ziemniaczaną, wymieszać.
  2. Wmieszać powstałą w powstałą masę trochę tartej bułki i doprawić gałką muszkatołową, pieprzem i solą. Następnie natartymi olejem dłońmi formować z masy małe owalne kotleciki, obtaczać je w bułce tartej i partiami smażyć.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE