Dzisiaj jest: Niedziela, 29.03.2020 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Kotlety z bobu po góralsku


17.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • ok. 1 kg mrożonego bobu
  • 10 dag  naturalnego serka kremowego
  • 15 dag  bryndzy owczej
  • 2 sztuki cebule
  • 2 sztuki jajka
  • 1 szczypta  gałki muszkatołowej
  • niepełna łyżka mąki ziemniaczanej
  • kilka łyżek bułki tartej
  • 1-2 łyżki  sklarowanego masła
  • pieprz
  • sól
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Bób włożyć do wrzącej posolonej wody i gotować, aż będzie miękki. Odcedzić. Cebulę posiekać, przesmażyć na sklarowanym maśle, a następnie zemleć wraz z bobem. Dodać serek, bryndzę, jajka i mąkę ziemniaczaną, wymieszać.
  2. Wmieszać powstałą w powstałą masę trochę tartej bułki i doprawić gałką muszkatołową, pieprzem i solą. Następnie natartymi olejem dłońmi formować z masy małe owalne kotleciki, obtaczać je w bułce tartej i partiami smażyć.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE