Dzisiaj jest: Sobota, 23.02.2019 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5837

Kotlety z bryndzą


06.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 50 dag  ziemniaków
  • 20 dag  bryndzy
  • 4 sztuki jaja
  • ćwierć szklanki ryżu
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • mąka
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ugotować ziemniaki w mundurkach, obrać, zetrzeć na tarce. Ugotowany, ale jeszcze twardawy ryż wymieszać z ziemniakami.
  2. Dodać roztartą bryndzę, jaja, posiekaną natkę pietruszki, ostrożnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Z otrzymanej masy formować kotlety, obtaczać w mące i smażyć na oleju. Podawać z dowolną surówką.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione kiszone warzywa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE