Dzisiaj jest: Sobota, 23.06.2018 Imieniny: Wandy i Zenona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Kotlety z bryndzą


06.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 50 dag  ziemniaków
  • 20 dag  bryndzy
  • 4 sztuki jaja
  • ćwierć szklanki ryżu
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • mąka
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ugotować ziemniaki w mundurkach, obrać, zetrzeć na tarce. Ugotowany, ale jeszcze twardawy ryż wymieszać z ziemniakami.
  2. Dodać roztartą bryndzę, jaja, posiekaną natkę pietruszki, ostrożnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Z otrzymanej masy formować kotlety, obtaczać w mące i smażyć na oleju. Podawać z dowolną surówką.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE