Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.07.2018 Imieniny: Marii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Kotlety ze słodkiej kapusty


02.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1/2 główki  kapusty
  • 1 sztuka bułka
  • 2 sztuki jajka
  • 1/2 sztuki cebuli
  • bułka tarta
  • 1 szklanka  mleka
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę drobno poszatkuj. Bułkę namocz w mleku. Cebulę obierz i pokrój.
  2. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Podsmaż na nim cebulę. Następnie dodaj poszatkowaną kapustę i wymieszaj. Podlej wodą, posól i duś do miękkości. Następnie kapustę odsącz i przestudź.
  3. Bułkę odciśnij z mleka i dodaj ją do kapusty. Następnie dodaj jeszcze jajka, dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wyrabiaj na jednolitą masę.
  4. Dłonie maczaj w wodzie, bierz kęs masy kapuścianej i formuj kotleciki. Obtaczaj je w bułce tartej i smaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE