Dzisiaj jest: Niedziela, 19.11.2017 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Krokiety ziemniaczano-orzechowe


06.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 300 g  ziemniaków
  • 150 g  orzechów włoskich łuskanych
  • 2 sztuki jajka
  • 100 g  bułki tartej
  • 3 łyżki  oleju
  • 1 łyżka  natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj w osolonej wodzie. Jeszcze gorące odcedź i utłucz na gładką masę.
  2. Orzechy zmiel, połącz z ziemniakami. Dodaj łyżkę bułki tartej, posiekaną natkę pietruszki, 1 jajko, sól oraz pieprz. Wyrób wszystko na jednolitą masę i uformuj krokiety o długości 5 cm.
  3. Każdy krokiet obtocz w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Następnie smaż krokiety na rozgrzanym oleju, aż będą miały złoty kolor.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE