Dzisiaj jest: Poniedziałek, 21.05.2018 Imieniny: Wiktora i Tymoteusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5797

Krusztadki ziemniaczane


25.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 60 dag  ziemniaków
  • 4 łyżki  masła
  • 1/3 szklanki  śmietany
  • 2 sztuki jajka
  • 10 dag  sera żółtego
  • 1 łyżka  posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, umyj, zalej osolonym wrzątkiem i ugotuj pod przykryciem. Odcedź, przestudź i przepuść przez praskę.
  2. Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywną pianę. Rozpuść 3 łyżki masła. Zetrzyj ser na tarce.
  3. Żółtka, białko, masło, ser, śmietanę i natkę dodaj do zmielonych ziemniaków. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Masę przełóż do małych foremek wysmarowanych resztą masła. Piecz 20 minut w 190 st.C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE