Dzisiaj jest: Piątek, 24.11.2017 Imieniny: Jana i Flory



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Krusztadki ziemniaczane


25.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 60 dag  ziemniaków
  • 4 łyżki  masła
  • 1/3 szklanki  śmietany
  • 2 sztuki jajka
  • 10 dag  sera żółtego
  • 1 łyżka  posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, umyj, zalej osolonym wrzątkiem i ugotuj pod przykryciem. Odcedź, przestudź i przepuść przez praskę.
  2. Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywną pianę. Rozpuść 3 łyżki masła. Zetrzyj ser na tarce.
  3. Żółtka, białko, masło, ser, śmietanę i natkę dodaj do zmielonych ziemniaków. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Masę przełóż do małych foremek wysmarowanych resztą masła. Piecz 20 minut w 190 st.C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE