Dzisiaj jest: Wtorek, 19.03.2019 Imieniny: Józefa i Bogdana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5838

Krusztadki ziemniaczane


25.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 60 dag  ziemniaków
  • 4 łyżki  masła
  • 1/3 szklanki  śmietany
  • 2 sztuki jajka
  • 10 dag  sera żółtego
  • 1 łyżka  posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, umyj, zalej osolonym wrzątkiem i ugotuj pod przykryciem. Odcedź, przestudź i przepuść przez praskę.
  2. Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywną pianę. Rozpuść 3 łyżki masła. Zetrzyj ser na tarce.
  3. Żółtka, białko, masło, ser, śmietanę i natkę dodaj do zmielonych ziemniaków. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Masę przełóż do małych foremek wysmarowanych resztą masła. Piecz 20 minut w 190 st.C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE