Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Kulebiak z czerwoną kapustą


18.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 8 osób


Składniki

  • 2 sztuki płaty ciasta francuskiego mrożonego
  • 1 sztuka niewielka główka czerwonej kapusty
  • 1 sztuka cebula
  • 1 ząbek  czosnku
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • 1 łyżka  octu
  • 10 dag  konfitury żurawinowej do mięs
  • 1 sztuka jajko

Sposób przyrządzania:

  1. Rozwiń 2 płaty mrożonego ciasta francuskiego. Pozostaw w pokojowej temperaturze, aż rozmarzną.
  2. Kapustę oczyść, wytnij głąb, poszatkuj w paseczki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj kapustę, dopraw solą, pieprzem i cukrem i podsmaż jeszcze przez kilka minut.
  3. Kiedy kapusta zacznie się rumienić, wlej łyżkę octu i wymieszaj. Duś, aż kapusta zmięknie. Następnie dodaj konfiturę żurawinową, dopraw solą i pieprzem, odstaw do wystygnięcia.
  4. Z płatów ciasta wytnij owalne placki. Na jednym rozłóż farsz z kapusty i przykryj go drugim płatem ciasta. Zlep brzegi. Ze skrawków ciasta wytnij dekoracje i ułóż je na kulebiaku.
  5. Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem. Ułóż kulebiak na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz 35 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE