Dzisiaj jest: Czwartek, 14.11.2019 Imieniny: Serafina i Rogera



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Lasagne z botwinką


28.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 7 osób


Składniki

  • 8 sztuk płatów lasagne
  • 80 dag  botwinki
  • 30 dag  białego sera
  • 4 sztuki jaja
  • 3 łyżki  masła
  • 1 szklanka  śmietany kremówki
  • 3-4 ząbki  czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. W płaskim rondlu rozgrzać połowę masła i przez 15-20 min dusić umytą i posiekaną botwinkę, od czasu do czasu mieszając. Dodać rozdrobniony biały ser, rozgnieciony czosnek, sól i pieprz, wymieszać. W żaroodpornym naczyniu ułożyć koło siebie 2 płaty lasagne, a następnie przekładać - jak tort - masą botwinkowo-serową (otrzymamy 4 warstwy ciasta i 3 warstwy masy). Na ostatnie 2 płaty ciasta wylać jaja ubite z kremówką. Posypać wiórkami pozostałego masła. Lasagne wstawić do gorącego piekarnika na 30 min.
  2. Płaty ciasta można także przekładać masą szpinakową, mielonym mięsem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE