Dzisiaj jest: Czwartek, 21.09.2017 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Lasagne z botwinką


28.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 7 osób


Składniki

  • 8 sztuk płatów lasagne
  • 80 dag  botwinki
  • 30 dag  białego sera
  • 4 sztuki jaja
  • 3 łyżki  masła
  • 1 szklanka  śmietany kremówki
  • 3-4 ząbki  czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. W płaskim rondlu rozgrzać połowę masła i przez 15-20 min dusić umytą i posiekaną botwinkę, od czasu do czasu mieszając. Dodać rozdrobniony biały ser, rozgnieciony czosnek, sól i pieprz, wymieszać. W żaroodpornym naczyniu ułożyć koło siebie 2 płaty lasagne, a następnie przekładać - jak tort - masą botwinkowo-serową (otrzymamy 4 warstwy ciasta i 3 warstwy masy). Na ostatnie 2 płaty ciasta wylać jaja ubite z kremówką. Posypać wiórkami pozostałego masła. Lasagne wstawić do gorącego piekarnika na 30 min.
  2. Płaty ciasta można także przekładać masą szpinakową, mielonym mięsem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE