Dzisiaj jest: Wtorek, 25.02.2020 Imieniny: Wiktora i Cezarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Makaron bucatini z pomidorkami koktajlowymi i mozarellą


25.06.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 500 g  makaronu bucatini (spaghetti z dziurką w środku)
  • 400 g  pomidorków koktajlowych, pokrojonych na pół
  • 400 g  sera mozarella, pokrojonego na małe kawałeczki
  • sól
  • czarny pieprz świeżo zmielony
  • 6 łyżek  oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka  suszonego oregano
  • 1 sztuka drobno posiekany ząbek czosnku

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron wrzuć do dużego garnka z wrzącą posoloną wodą i ugotuj al dente. Odcedź i przełóż do duże, podgrzanej miski.
  2. Dodaj pomidory i mozarellę. Dopraw solą i pieprzem, skrop oliwą. Posyp oregano i czosnkiem. Wymieszaj dokładnie, podawaj gorący.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Tabularaza

Posty : 11

Przepisy: 35


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE