Dzisiaj jest: Wtorek, 20.02.2018 Imieniny: Leona i Ludomiła



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5789

Makaron penne z gorgonzolą


06.05.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • 1 sztuka cebula
  • 1 ząbek  czosnku
  • 2 sztuki listki szałwii
  • 200 g  gorgonzoli
  • 400 g  makaronu penne
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka  masła
  • 250 g  śmietany
  • 150 ml  mleka

Sposób przyrządzania:

  1. Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Szałwię drobno posiekać. Gorgonzolę pokroić w kostkę.
  2. Makaron ugotować aldente w dużej ilości wrzątku (wg wskazania na opakowaniu).
  3. Jednocześnie rozgrzać masło i 2-3 minuty dusić paprykę, cebulę i czosnek. Podlać śmietaną i mlekiem. Na wolnym ogniu mieszając roztopić ser. Ser doprawić solą i pieprzem. Makaron odcedzić i wymieszać z sosem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Dorcia

Posty : 14

Przepisy: 40


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE