Dzisiaj jest: Środa, 16.08.2017 Imieniny: Rocha i Joachima



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5775

Makaron penne z gorgonzolą


06.05.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • 1 sztuka cebula
  • 1 ząbek  czosnku
  • 2 sztuki listki szałwii
  • 200 g  gorgonzoli
  • 400 g  makaronu penne
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka  masła
  • 250 g  śmietany
  • 150 ml  mleka

Sposób przyrządzania:

  1. Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Szałwię drobno posiekać. Gorgonzolę pokroić w kostkę.
  2. Makaron ugotować aldente w dużej ilości wrzątku (wg wskazania na opakowaniu).
  3. Jednocześnie rozgrzać masło i 2-3 minuty dusić paprykę, cebulę i czosnek. Podlać śmietaną i mlekiem. Na wolnym ogniu mieszając roztopić ser. Ser doprawić solą i pieprzem. Makaron odcedzić i wymieszać z sosem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Dorcia

Posty : 14

Przepisy: 40


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakim zimnym napojem najlepiej gasisz pragnienie w czasie letnich upałów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE