Dzisiaj jest: Wtorek, 13.11.2018 Imieniny: Stanisława i Mikołaja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Makaron z brokułem na migdałowych płatkach


02.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka brokuł
  • 1/2 kostki  twarogu
  • 250 g  makaronu świderki
  • garść płatków migdałowych
  • garść orzechów nerkowca
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 łyżka  masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Brokuł podziel na różyczki. Gotuj przez 8 minut w lekko osolonej wodzie.
  2. Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i włóż do czystego garnka. Dodaj masło i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Lekko podgrzej.
  3. Na patelni upraż orzechy nerkowca i migdały, by były lekko zrumienione.
  4. Do makaronu dodaj pokruszony ser i brokuł. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj.
  5. Rozłóż makaron na talerze. Przed podaniem posyp uprażonymi migdałami i orzechami nerkowca.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE