Dzisiaj jest: Wtorek, 19.09.2017 Imieniny: Januarego i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Makaron z brokułem na migdałowych płatkach


02.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka brokuł
  • 1/2 kostki  twarogu
  • 250 g  makaronu świderki
  • garść płatków migdałowych
  • garść orzechów nerkowca
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 łyżka  masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Brokuł podziel na różyczki. Gotuj przez 8 minut w lekko osolonej wodzie.
  2. Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i włóż do czystego garnka. Dodaj masło i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Lekko podgrzej.
  3. Na patelni upraż orzechy nerkowca i migdały, by były lekko zrumienione.
  4. Do makaronu dodaj pokruszony ser i brokuł. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj.
  5. Rozłóż makaron na talerze. Przed podaniem posyp uprażonymi migdałami i orzechami nerkowca.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE