Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Makaron z cukinią i sosem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • pół paczki makaronu świderki
  • 1 sztuka cebula
  • olej
  • 2 sztuki cukinie
  • pomidorowy sok zagęszczony
  • 1 łyżka  mąki
  • 1 łyżka  masła
  • sól
  • pieprz
  • tymianek
  • bazylia

Sposób przyrządzania:

  1. Na głębokiej patelni na ok. 10 minut w wodzie dusimy cukinię. Dodajemy posiekaną cebulę, tymianek i trochę oleju. W oddzielnym garnku gotujemy makaron.
  2. Przygotowujemy sos pomidorowy: około 0,5 litra soku pomidorowego wlewamy do garnka, podgrzewamy, dodajemy bazylię, sól do smaku. Następnie zagęszczamy 1 łyżkę mąki mieszamy z łyżką masła, rozprowadzamy niewielką ilością wody, ponownie mieszamy i dodajemy trochę podgrzanego soku. Dokładnie mieszamy i dodajemy do garnka z sokiem pomidorowym. Ciągle mieszając, gotujemy jeszcze chwilę.
  3. Do podduszonej cukinii dodajemy ugotowany makaron, mieszamy i wlewamy sok pomidorowy. całość podgrzewamy.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE