Dzisiaj jest: Czwartek, 20.02.2020 Imieniny: Leona i Ludomiła



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Makaron z sosem


26.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 30 dag  makaronu (najlepiej z mąki razowej)
  • cebula
  • 2 sztuki marchewki
  • pietruszka
  • ćwiartka selera
  • 1 łyżka  koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • tymianek
  • bazylia
  • 10 dag  ostrego żółtego sera
  • 3 łyżki  oleju

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa umyć, obrać, opłukać. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju. Na tarce z drobnymi oczkami zetrzeć marchew, pietruszkę i seler, dodać do cebuli, podsmażyć, mieszając. Dolać tyle wody, aby przykryła warzywa i dusić 10-15 min. Dodać przecier pomidorowy, przyprawić solą, pieprzem, suszonymi ziołami.
  2. Trzymać na wolnym ogniu ok. 5 min. Makaron ugotować w dużej ilości wody osolonej, odcedzić, rozłożyć na talerzach, polać sosem, żółtym serem startym na tarce z dużymi oczkami.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE