Dzisiaj jest: Czwartek, 21.09.2017 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym


24.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 450 g  makaronu rurki
  • 1 opakowanie  mrożonego szpinaku
  • 2 sztuki serki topione śmietankowe
  • 2 ząbki  czosnku
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku.
  2. Na rozgrzany olej wrzuć zamrożony szpinak i podsmaż na małym ogniu. Następnie dodaj rozgniecione ząbki czosnku.
  3. Gdy szpinak się rozmrozi, wrzuć na patelnię serki topione i poczekaj, aż się połączą ze szpinakiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj.
  4. Sos wymieszaj z makaronem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE