Dzisiaj jest: Środa, 15.08.2018 Imieniny: Marii i Napoleona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym


24.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 450 g  makaronu rurki
  • 1 opakowanie  mrożonego szpinaku
  • 2 sztuki serki topione śmietankowe
  • 2 ząbki  czosnku
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku.
  2. Na rozgrzany olej wrzuć zamrożony szpinak i podsmaż na małym ogniu. Następnie dodaj rozgniecione ząbki czosnku.
  3. Gdy szpinak się rozmrozi, wrzuć na patelnię serki topione i poczekaj, aż się połączą ze szpinakiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj.
  4. Sos wymieszaj z makaronem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE