Dzisiaj jest: Czwartek, 17.08.2017 Imieniny: Jacka i Mirona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5775

Oliwki marynowane z koprem włoskim


15.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 200 sztuk zielonych oliwek ze słoika
  • 75 sztuk kopru włoskiego (bulwy)
  • kilka piórek kopru włoskiego
  • 6 sztuk ziaren kolendry
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 łyżka  oliwy z oliwek
  • 1 łyżka  soku cytrynowego
  • sól
  • pieprz czarny

Sposób przyrządzania:

  1. Oliwki osączyć i włożyć do miski. Koper włoski pokroić w bardzo cienkie paski. Piórka kopru włoskiego opłukać, otrząsnąć z wody i bardzo drobno posiekać. Dodać do oliwek.
  2. Kolendrę rozgnieść w moździerzu i dodać do miski. Czosnek obrać, drobno posiekać i wymieszać z oliwą. Wlać sok cytrynowy, doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
  3. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i przełożyć do zamykanego naczynia. Odstawić na co najmniej 48 godzin, aby oliwki naciągnęły.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

caaarlaaa

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakim zimnym napojem najlepiej gasisz pragnienie w czasie letnich upałów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE