Dzisiaj jest: Wtorek, 20.02.2018 Imieniny: Leona i Ludomiła



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5789

Oliwki marynowane z koprem włoskim


15.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 200 sztuk zielonych oliwek ze słoika
  • 75 sztuk kopru włoskiego (bulwy)
  • kilka piórek kopru włoskiego
  • 6 sztuk ziaren kolendry
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 łyżka  oliwy z oliwek
  • 1 łyżka  soku cytrynowego
  • sól
  • pieprz czarny

Sposób przyrządzania:

  1. Oliwki osączyć i włożyć do miski. Koper włoski pokroić w bardzo cienkie paski. Piórka kopru włoskiego opłukać, otrząsnąć z wody i bardzo drobno posiekać. Dodać do oliwek.
  2. Kolendrę rozgnieść w moździerzu i dodać do miski. Czosnek obrać, drobno posiekać i wymieszać z oliwą. Wlać sok cytrynowy, doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
  3. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i przełożyć do zamykanego naczynia. Odstawić na co najmniej 48 godzin, aby oliwki naciągnęły.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

caaarlaaa

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE